Uudised ja oikumeenia

Vilniuses toimub rahvusvaheline teaduskongress Reformatio Baltica

Reformatio Baltica9.-13. septembrini 2015 toimub Vilniuses rahvusvaheline kongress „Reformatio Baltica. Reformatsiooni mõjud Läänemere ruumi kultuurile“, kus vaadeldaksegi mitmesuguseid mõjusid, mida reformatsioon on avaldanud kultuurile Läänemere ruumis. Saksa ja inglise keeles peetaval kongressil on üle saja ettekande mitmesuguste teadusdistsipliinide, sh erinevate teoloogia distsipliinide esindajatelt. Enam kui sada teadlast tulevad kokku kõikidest Läänemere-äärsetest maadest, aga ka nt Itaaliast, Kanadast ja Ameerika Ühendriikidest. Tegemist on tõenäoliselt kõige hõlmavama ja kõrgetasemelisema teaduskongressiga, mis Baltikumis reformatsiooni 2017. aasta suurjuubeli ettevalmistuseks toimub.

Kongressi korraldavad Hamburgi, Greifswaldi ja Vilniuse ülikoolid koostöös mitmete partneritega. Toetajaks on mh Evangeelne Luterlik Kirik Põhja-Saksamaal. Kongressi kontseptsiooni autorid on süstemaatiline teoloog prof dr Heinrich Assel Greifswaldi ülikoolist, kirikuloolane prof dr Johann Anselm Steiger Hamburgi ülikoolist ning ajaloolane ja kirjandusteadlane prof dr Axel E. Walter Klaipeda ülikoolist.

Kongressi Baltikumi sektsiooni üheks juhatajaks on prof dr Riho Altnurme Tartu Ülikooli usuteaduskonnast. Eestist on kongressil osalejaid ühes nendega, kes ettekannet ei pea, ca tosina ringis. Tervituskõne peab teiste seas EELK peapiiskop Urmas Viilma.

 

Vt kongressi reklaavoldikut ja kava siit, kujunduseta programmi leiab siit.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English