Uudised ja oikumeenia

Toimus Luterliku Maailmaliidu 2015. a. nõukogu istung

LWF Logo Tagline Stand ENLuterliku Maailmaliidu (LML) nõukogu pidas Genfis oma täiskogu istungite vahelise aastakoosoleku. Koosoleku juhtteemaks oli „Lootus ei jäta häbisse“.

Oma nõukoguliikmetele adresseeritud kõnes mõtiskles LML-i president Munib A. Younan koosoleku juhtteema üle ning selle üle, kuidas see teema on seotud LML-i missiooniga. Samuti käsitles ta LML-i kui kirikute ühenduse tulevikuväljavaateid. Laekur Christina Jackson-Skelton esitas analüüsi LML-i finantsolukorrast. Lisaks ülevaadetele nõukogu tegevustest tutvustas peasekretär Martin Junge möödunud aasta ühistegevusi ja alanud aasta perspektiive. Ettekanded käsitlesid luterlikku enesemõistmist ja ettevalmistusi LML-i 2017. a. täiskoguks Namiibias ning reformatsiooni 500. aastapäeva tähistamiseks. LML-i nõukogu koosoleku lõpetas pühapäevane jumalateenistus Genfi servas asuvas püha Peetruse katedraalis.

Eesti Evangeelsest Luterlikus Kirikust osales istungil LML nõukogu nõunikuna EELK välissuhete assessor Kadri Eliisabet Põder. LML oikumeeniliste suhete sekretärina võttis koosolekust osa ka õp Anne Burghardt.

Vt lähemalt siit.

 

www.lutheranworld.org

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English