Uudised ja oikumeenia

Ilmus ajakirja “Kristlik Kasvatus” uus number

KKkaas2015. aasta “Kristliku Kasvatuse” esimene number toob lugejani Eesti Kirikute Nõukogu ja Eesti Kristlike Erakoolide Liidu korraldatud konverentsi “Laps ja tema kolm k-d: kodu, kool ja kirik”  (loe rohkem) peamised ettekanded.

Rooma-Katoliku Kiriku piiskop Philippe Jourdani artikkel keskendub vooruskasvatusele. Ta nentis, et selle seletamisest, mis on hea ja õige, ei piisa tihti. Väärtuste näitamise kõrval on oluline näidate neile, kuidas konkreetselt muuta need reaalsuseks.

Teine artiklite ring puudutab kristliku kooli vajalikkust ja võimalikkust vabakondliku koolina.

Triin Käpp küsib intrigeerivalt “Miks on kooli vaja?” ja tema kaasettekandja konverentsil – Helene Urva esitab selle kõrvale küsimuse “Aga mis see kool on üldse?”. Sõbralikus eri nurkade alt vaatluses tuleb esile  mitmemõõtmeline arusaam koolist üldisemalt ja kristlikust koolist konkreetsemalt.

Viimaks võtab õpetaja Annika Laats kokku kolme K teema lapse kui tervikliku isiku kasvatamises. Laats väidab, et ka siis, kui kõik kolm K-d – kodu, kool ja kirik koostööd teevad, on ülim eesmärk – lapse kristlaseks saamine ja jäämine ikkagi Jumala Püha Vaimu töö. Annika Laatsi kainestavad, aga lootustandvad sõnad sobivad kokku võtma ka seda ajakirjanumbrit: “Ma arvan, et ehk vaid mõnele väga üksikule meie seast oli antud kasvada kristlikus kodus, käia kristlikus koolis ja olla samaaegselt osa kristlikust kogudusest. Ometi oleme me siin. Taas tunnistus Jumala imelisest armust ja kõikvõimsusest.”

Ajakiri pakub ka praktilisemat laadi artikleid, sellest numbrist võib leida veel abimaterjali laagrite korraldajatele ning soovitusi ja kogemusi noortevahetuse projektide läbiviimiseks.

Ajakiri “Kristlik Kasvatus” ilmub aastast 1991. Toimetuskolleegiumi kuuluvad: Olga Schihalejev (EELK),  Eha Kraft (EELK), Signe Aus (EELK), Lii Lilleoja (EMK), Kristi Sääsk (EELK), Einike Pilli (Eesti EKBK Liit), Kerstin Kask (EELK).

Ajakirja on võimalik tellida EELK Laste-ja Noorsootöö Ühendusest. Tellimisinfo siin.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English