Uudised ja oikumeenia

Ilmus „Yogasūtra“ eestikeelne tõlge

yoga_kaas_selg 18.indd

Patañjali „Yogasūtra“ (Foto: TLÜ Kirjastus)

Äsja ilmus Tallinna Ülikooli kirjastuselt „Yogasūtra“ eestikeelne tõlge. „Yogasūtra“ on üks India ja maailma kirjanduspärandi kuulsamaid tekste, mis on üles tähendatud 5.–2. sajandil eKr. Sellega pandi alus uuele askeetlikule maailmavaatele, mis levis sajandite jooksul Indiast üle kogu maailma ning mõjutab inimeste vaateid oma ihule ja hingele tänaseni.

Patañjali poolt kirja pandud yoga filosoofia ja jooga praktika baastekst on soovitatav kirjandus igale joogahuvilisele. Martti Kalda ja Inga Põldma koostatud põhjalik sissejuhatus avab lugejale Vana-India aja-, kultuuri- ja mõtteloo olulisimad aspektid, jutustades samas ka yoga filosoofia ja jooga fenomeni arenguloost.

„Yogasūtra“ eestikeelne tõlge sisaldab tõlkija Martti Kalda põhjalikke kommentaare ning on varustatud sanskritikeelse paralleeltekstiga.

Patañjali “Yogasūtra” ilmus TLÜ kirjastuse sarjas “Bibliotheca ASIATICA”.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English