Uudised ja oikumeenia

Luterliku Maailmaliidu diakooniagrupp lubab solidaarsustegevust Ukrainale

LML-i „solidaarsusgrupp“, mille ülesanne on juhtida Euroopa luterlike kirikute vahel diakooniatöö kogemuste jagamist, otsustas oma eelmisel kohtumisel toetada Saksamaa Evangeelset Luterlikku Kirikut Ukrainas, aidates neid, keda on Ukraina konflikt mõjutanud. Kohtumine toimus 2.– 6. märtsil Manchesteris, kus asutati töögrupp, mis otsib võimalusi solidaarsuskülastuseks Ukraina kirikusse.

LML alustas 2011. aastal Euroopa diakooniategevuse raames koosolekute sarja, kus praegu arendatakse ja jagatakse solidaarse kooselamise ja jätkusuutlike koguduste kogemusi ja kontseptsioone.

Ülemaailmse „solidaarsusgrupi“ initsiatiiv Ukrainas oleva Saksamaa Evangeelse Luterliku Kiriku suhtes on osa Kesk- ja Ida-Euroopa regionaalsest diskussioonist, kus arutatakse levinud probleeme nagu sõda ja selle seos vaesusega, võlad ja migratsioon. Rõhutati riikidevahelist koostööd, et tulla toime ulatusliku ukrainlaste migratsiooniga Ida-Ungarisse, kus kohalikel kogudustel on probleeme näiteks põgenike majutamisega ning eelarvamustest ülesaamisega. Olulistena rõhutati strateegiaid ja kontseptsioone, mis aitavad tuua rahu, et elada koos perekondades, naabruskonnas, linnades ja kirikukogudustes.

Õp dr Eva-Sibylle Vogel-Mfato LML-i misjoni- ja arenguosakonnast nimetas Manchesteri koosolekut oluliseks sammuks, et koos analüüsida ja reflekteerida seda, mis on diakoonias tähendusrikkad ning jätkusuutlikud tavad.  LML-i misjoni- ja arenguosakond juhib diakooniatööd, mis 2016. aastal keskendub seltsivale teoloogiale.

Loe pikemalt siit.

 

Allikas: lutheranworld.org

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English