Raamatud

Ilmus raamat „Hospiitsteenus surija toetajana“

hospiitsMöödunud aasta lõpus ilmus SA Vähihaigete Toetusravi väljaandel esimene eestikeelne surijate toetuseks mõeldud hospiitsteenust käsitlev raamat „Hospiitsteenus surija toetajana“. Tegemist on tõlkega soomekeelsest väljaandest „Saattohoido kuolevan tukena“, mille toimetaja on pikaajalise hingehoiutöö kogemusega vaimulik ja psühhoterapeut Kirsti Aalto.

Eestikeelse väljaande sissejuhatuses kirjutatakse: „„Hospiitsteenus surija toetajana“ võiks olla heaks abimeheks kõigile, kes puutuvad oma igapäevases meditsiini-, sotsiaal-, psühholoogia- või teoloogia valdkonna töös või isiklikus elus kokku kaugelearenenud vähihaigust põdeva patsiendiga, kelle ainsaks lootuseks ja toeks on nõndanimetatud surmaeelne parim toetav ravi. See on ravi, põetamine ja igakülgne toetus, mis peab patsiendile tagama vaevustevaba, rahuliku ja väärika lahkumise“.

Kirsti Aalto kirjutab soomekeelse väljaande eessõnas: „Hospiitsteenuse pooldajad on aastaid võidelnud eutanaasia seadustamise vastu ja rõhutanud hospiitsteenuse arendamise tähtsust. See raamat on mõeldud tähelepanu juhtimiseks sellele, et surijad saaksid igakülgset armastavat abi.“

Raamatus keskendutakse surevate vähipatsientide igakülgsele toetamisele, käsitledes seda nii meditsiini kui ka filosoofia ja teoloogia aspektist. Omaette teemana käsitletakse surevate vähipatsientide lähedaste toetamist nii surmale eelneval kui ka järgneval leinaperioodil. Raamatu kaasautorite hulgas on arste, haiglapastoreid ja psühhoterapeute, hospiitshaigla töötajaid ja vabatahtlikke.

Raamat on müügil SA Vähihaigete Toetusravi kontoris Tartus, Tiigi tänav 11.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English