Raamatud

Dokumentaalfilmi „Õlimäe õied“ tegemisest valmis raamat

Esikaas_Minu JeruusalemmEelmisel aastal esilinastunud ja kinodes rohkelt vaatajaid kogunud Heilika Pikkovi dokumentaalfilmi „Õlimäe õied“ tegemisest valmis raamat „Minu Jeruusalemm“. Raamat põhineb režissööri isiklikult filmipäevikul ja on ühtlasi ka reisikiri Jeruusalemmast. Raamatu kirjastaja on Petrone Print.

„Viise, kuidas Jeruusalemma kogeda, on lõpmatu hulk. Mina elasin Ida‐Jeruusalemmas, vene õigeusu kloostris keset araablaste küla, okupeeritud Palestiina aladel. Olin 28aastane, kui hakkasin seal tegema dokumentaalfilmi 82aastasest eesti nunnast ema Kseniast. Käisin läbi pika tee – idee tekkimisest kuni filmi “Õlimäe õied” valmimiseni läks seitse aastat. Pidin kloostrielust sügavuti läbi kasvama, et mind omaks võetaks. Teisalt sain lähemalt tundma õppida, kuidas tuksub püha linna süda väljaspool kloostrimüüre – sattusin müstilistesse seiklustesse nii ultraortodokssete juutidega kui ka palestiinlastega. Pidasin filmimise ajal päevikut ja sellest kasvas välja raamat, millest leiab vastused mõnelegi olulisele küsimusele, mis jäi filmis vastamata“, kirjutab autor raamatu sissejuhatuses.

 „Minu Jeruusalemma“ esitlus toimub teisipäeval, 9. detsembril kell 18.00 Viru Keskuse Rahva Raamatu poes. Autoriga vestleb Hannes Hermaküla.

Katkendeid raamatust on võimalik lugeda siit.

Allikas: Petrone Print

 

Vt lisaks: Esilinastub loovdokumentaal „Õlimäe õied“ (Kirik & Teoloogia Nr. 72/26.4.2013)

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English