Uudised ja oikumeenia

Sajad noored arutlevad virtuaalsel konverentsil luterliku identiteedi üle

Young reformesLuterliku Maailmaliidu „Ülemaailmne Noorte Reformijate Võrgustik“ korraldab usupuhastuspühal, 31. oktoobril, oma esimese virtuaalse konverentsi. Eesmärgiks on arutleda tänapäeva noori luterlikke kristlasi huvitavate teemade üle.

Karin Rubensoni, Noorte Reformijate Võrgustiku tuumikrühma liikme sõnul on „oluline rõhutada noorte inimeste võimet ühiskonnas muutusi esile kutsuda ja maailma helgemaks paigaks luua. Kõikjal maailmas tuleks noori julgustada, et nad oskaks oma potentsiaali teiste heaks ära kasutada ning leiaks lootuse, millele tugineda“. Käesoleval hetkel ühendab võrgustik ligikaudu 200 noort üle maailma.

Oma esimesel virtuaalsel kohtumisel 31. oktoobril käsitlevad noored kristlikku usku ja luterlikku identiteeti puudutavaid küsimusi, lähtudes teemast „vabastatud Jumala armu poolt maailma muutma“. Online foorumi üheks tipphetkeks tõotab kujuneda virtuaalne koor, kuhu on juba registreerunud lauljaid enam kui 20 maalt.

Lähenev konverents annab võimaluse sõlmida uusi tutvusi noortega teistest sõsarkirikutest ning õppida üksteise kogemustest. Katrin Rubensoni sõnul on noortel reformijatel potentsiaali edendada nii rahvusvahelist kui oikumeenilist tööd. „Me oleme põlvkond, kes on kasvanud üles ülemaailmses kogukonnas ning võib seda kogemust oma kirikutes vahendada“.

Darius Lee, tuumikrühma Aasia liikme sõnul puudutab konverentsi teema küsimusi, mis on erakordselt olulised Singapuris, kust ta pärit on: „Me elame järjest keerulisemaks muutuval, suurte väljakutsetega ajal ning me võitleme kasvava materialismiga, mis paneb paljusid inimesi keskenduma pigem iseendale kui teiste vajadustele“.

Ta loodab, et konverents toob osalejad kokku „Kristuse ühe ihuna“ ning pakub mõtlemisainet, mis viib „konstruktiivsele dialoogile, mis aitab olla toeks üksteisele, kus iganes me ka ei elaks ning kes iganes me ka poleks“.

Lee sõnul kinnitab konverentsi teema seda, et „me oleme vabastatud omaenda patustest ihadest ning meile on antud jõudu muuta Jumala Püha Vaimu kaudu oma peresid, kogukonda ja ühiskonda. Armastus raha vastu ei ahelda meid enam, vaid me oleme vabastatud näitama üles armastust meie keskel olevate vaeste ja abivajajate vastu“. Ta lisas, et „varaste reformaatorite kangelaslikkusest eeskuju võttes võib ka noortest reformijatest saada evangeeliumi kompromissitu tunnistamise kaudu elav tunnistus maailmale ja kogukonnale“.

LML-i noortesekretär Caroline Richter loodab virtuaalselt kohtumiselt ka konkreetseid tulemusi: mis on tänapäeva noorte luterlaste jaoks põletavad küsimused? Milliste küsimustega peame me lähiaastatel tegelema? Konverents pakub ruumi nende küsimustega tegelemiseks ning viib muuhulgas läbi hääletuse võrgustiku prioriteetide üle.

Virtuaalsel konverentsil võtavad sõna LML-i peasekretär Martin Junge, LML-i Aasia asepresident Eun-hae Kwon, ÜRO kliimakonverentsi LML-i saadikud jpt.

Ülemaailmse Noorte Reformijate Võrgustiku eesmärgiks on kaasata noori (18-30 aastaseid) Reformatsiooni 500. aastapäeva tähistamisse ja 2017.a. toimuva LML-i 12. täiskogu ettevalmistamisse.

Konverentsil osalemisest huvitatud on kutsutud saama Noorte Reformijate võrgustiku liikmeks.

 

Lisainfot võrgustiku ja konverentsi kohta saab aadressil

http://youngreformers.lutheranworld.org/content/about-gyrn.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English