Uudised ja oikumeenia

Piiblilood laste sõnades ja piltides: Ilmus “Weimari lastepiibli” kolmas köide

kinderbibel17479_i-01

Foto: luther2017.com

Piibli vanimad raamatud on kirjutatud umbes 3000 aasta eest, ka noorimad raamatud on juba rohkem kui 2000 aastat vanad. ”Weimari lastepiibli“ projekti raames jõuavad piiblilood tänaste koolilaste sõnadesse ja piltidesse. Weimari lastepiibli projekt on osa Evangeelse Kiriku Saksamaal (EKD) poolt korraldatavast reformatsiooni dekaadi üritustesarjast.  Juubeliaastani 2017 ilmub kuus köidet. Projekti algatas aastal 2011 Thüringeni Kirjandusühing ja praeguseks on selles osalenud rohkem kui 250 last. Kui seni  osales projektis igal aastal Weimari koolide neli või viis klassi, on projekt praeguseks laienenud ka Erfurti, Eisenachi ja Wormsi. Et piiblitekstidega mitmekülgselt töötada, tutvustatakse projekti kooliõpetajate täiendusõppe kursustel. Igal aastal lisandub õpetajaid, kes soovivad oma klassiga projekti järgmises faasis kaasa lüüa. Osaleda võivad kõikide koolide neljanda kuni seitsmenda klassi õpilased.

Projektis võtavad lapsed ise jutustaja ja kujundaja rolli. Esimese sammuna tutvustavad projektis osalevad õpetajad vastavat Piibli teemat. Siis külastavad kooli vaimulikud ja kirikute esindajad nii evangeelsest kirikust kui roomakatoliku ja õigeusu kirikutest. Nad ei loe aga Piiblit ette, vaid jutustavad seda lastele oma sõnadega. Selle pinnalt võivad lapsed arendada oma piibliloo, kas või nõnda, et nad on ise lugudes osalised ja need toimuvad nende enda igapäevas.

Kunstilise ja kujundusliku poole pealt aitavad lapsi Weimari Bauhausi Ülikooli disainiõppekava tudengid. Nad arendavad iga aasta jaoks erinevaid tehnikaid, et lapsed saaksid oma lugusid kunstiliste vahenditega tõlgendada. Kasutatud on eksperimentaalse rõõmuga nii kalligraafiat, trükitehnikat kui maali.

Projekti kodulehte on võimalik külastada siit: http://www.weimarer-kinderbibel.de

 

Allikas: luther2017.de

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English