Uudised ja oikumeenia

EELK partnerkiriku 3500 konfirmandi tähistasid konfirmatsiooni 475. aastapäeva

18. juulil toimus Ziegenheinis Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku leerilaste kokkutulek „KonfiVent“. Kohtumise motoks oli „Trust and Try“ ja sellel osales 3500 konfirmeeritavat. Saja kaheksakümne koguduse noored järgisid maakiriku üleskutset ja tähistasid üheskoos konfirmatsiooni 475. aastapäeva. Hõlmav lavaprogramm, töötoad ja erinevad ühised tegevused käsitlesid „usaldust” ja „kindlust“ puudutavad küsimusi.

Piiskop prof dr Martin Hein väljendas üllatust ja heameelt, et sündmusele oli end registreerinud nii palju leerilapsi. See näitavat selgelt, et konfirmatsioon on ka peale 475 aastat „edumudel“.

Landeskonfirmandentag in Ziegenhain

Foto: ekkw.de/medio.tv/Socher

„Konfirmatsioon sai alguse siin Ziegenheinis aastal 1539 ja on täis elu nagu varasemal ajal! See on kõige intensiivseim kiriku noortetöö vorm ja hoiab kiriku noorena,“ ütles piiskop.

Piiskop Heini sõnul väljendab ainukordse ja erilise ettevõtmise moto seda, millega usu puhul tegemist on: „Usalda ja ava end sellele!“ Piiskop soovis kõikidele osalistele „vahvaid kohtumisi, ärgitavaid kogemusi ja sügavaid muljeid“. Ta toonitas, et konfirmatsioon on Hesseni kingitus ülemaailmsele kirikule ja seetõttu seisvat sellel aastal tähelepanu keskpunktis Ziegenhein.

Kokkutuleku programm oli väga mitmekesine. Päeva alguses vaadati üheskoos usalduse ja selle kaotusega seotud lühifilmi, mille avatud lõpule kujundati töötubades ise lahenduskäike. Seejuures käsitleti usu ja usalduse tähendust enda elule, kasutates inspiratsioonina erinevaid tekste ja lugusid Piiblist.

Peale lõunat ootas noori moto „Try“ alla koondatult umbes sada kakskümmend erinevat põnevat ettevõtmist ja mängu, mille juures oli oluline ennast proovile panna ja olla seejuures avatud vastastikusele usaldusele. Tegevuste värvikas kava sisaldas sporti, osavusmänge, parkuuri ning erinevaid loomingulisi tegevusi nagu kunsti, muusikat ja tantsu (slack-line, poetry slam, tänavakunst, Band Workshops, Friendship- and Pray-Station jne). Paralleelselt toimusid erinevate muusikagruppide kontserdid.

Päeva lõpetas jumalateenistus koos peapiiskop Heini, leerilaste ja korraldajatega. Ka siin käsitleti teemat „usaldus“. Lisaks andis hilisõhtul kontserdi kristlik bänd „Good Weather Forecast“, mis on pärit Baierist Lõuna-Saksamaalt.

KonfiVent

Piiskop Martin Hein (keskel) (foto: ekkw.de/medio.tv/Socher)

Leerilaste kokkutulekul Ziegenheinis osales kokku umbes 4000 inimest, peale 3500 registreeritud osaleja aitasid üritust läbi viia umbes viissada inimest, sh kirikuõpetajad, noortejuhid ja erinevate tegevustega seotud vabatahtlikud. „KonfiVent“ oli Kurhessen-Waldecki maakiriku seni suurim noorteüritus.

Kurhessen-Waldecki Evangeelne Kirik on kuulutanud aasta 2014 „Konfirmatsiooniaastaks“. Ajendiks on 475 aasta möödumine „Ziegenheini kirikukarist“, millega 1539. aastal viidi Hessenis sisse konfirmatsioonipraktika. „Konfirmatsiooniaasta“ programmi kuulub mh kevadine avateenistus noortekultuuri kirikus „Cross“ Kasselis, maakiriku leerilaste päev „KonfiVent“ Ziegenheinis, sügisel toimuv leeritöö sümpoosium Kasselis, leerilaste jalgpallivõistkondade finaal „FonfiCup“ septembris, temaatiline koduleht ja näitus (www.jahr-der-konfirmation.de) ning palverännaku tee „Katekismus teel“ (www.katechismuspfad.de).

 

Allikas: Evangelische Kirche Kurhessen-Waldeck

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English