Uudised ja oikumeenia

EELK Rakvere Kolmainu kogudus sai õiglase kaubanduse sõbra märgi

MTÜ Mondo andis esmakordselt Eestis välja õiglase kaubanduse sõbra märgid, et tähistada 10. mail peetud ülemaailmset õiglase kaubanduse päeva.

Esimesteks märgisaajateks olid kommivabrik Kalev, kauplus Ehe Mood, Looduspere ja Biomarketi poed, Mahemarket, Stockmanni kaubamaja toiduosakond ja TOP Seadmed OÜ. Kohvikutest said märgi Mosaiik Tallinnas, Art Café Rakveres, Gahwa Kärdlas ja Tartu Uue Teatri kohvik. Märgi said ka Rakvere Kolmainu kogudus ja ajakirjanik Kaileen Mägi.

Õiglase kaubanduse sõbra märk on esimene selletaoline Eestis. MTÜ Mondo, Eestis õiglast kaubandust edendav organisatsioon, algatas iga-aastase õiglase kaubanduse sõbra märgi väljaandmise nendele, kes oma igapäevatöös, ühiskondlikus tegevuses, kodus või töökollektiivis edendavad õiglast kaubandust. Märgi saajateks võivad olla õppeasutused, kaubandus-, toitlustus- ja tootmisettevõtted, vabaühendused ning töökollektiivid, kes paistavad silma õiglase kaubanduse edendamisega.

Tänavuse õiglase kaubanduse päeva teema oli „Õiglase kaubanduse inimesed“ (Fair Trade People). Sellega tunnustatakse neid, kes tootjate, töötlejate, vahendajate või tarbijatena osalevad õiglase kaubanduse ahelas.

 

Allikas: EELK Rakvere Kolmainu kogudus.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English