Uudised ja oikumeenia

Šveitsis uued võimalused vaimulike koolituseks

Saksakeelse Šveitsi evangeelsed reformeeritud kirikud algatasid 2013. aasta juunis uue alternatiivse koolituskontseptsiooni koostamise vaimuliku ametisse pürgijatele. Nüüd on kontseptsiooni eelnõu valmis.

Eelnõu, mida tutvustati avalikkusele 29. jaanuaril, näeb ette kolmeaastast kaugõppestuudiumi Baseli ja Zürichi usuteaduskonna juures, mis annab MAS (Master of Advanced Studies) kvalifikatsiooni ning keskendub teoloogia akadeemilisele sisule. Sisseastujatelt eeldatakse magistrikraadi ja piibliheebrea ning -kreeka keele tundmist.

Kava kohaselt jätkavad kursuse MAS kraadiga lõpetanud praktilise teoloogilise koolitusega: nad läbivad koos tavapärase teoloogiastuudiumi lõpetanutega üheaastase vikariaadi ning esimese viie ametiaasta jooksul peavad nad vähemalt kolm-neli nädalat aastas osalema täiendusõppe kursustel.

Teoloogiatudengid suhtuvad kavasse kriitiliselt ja näevad selles kiriku püüet kiirkorras vaimulike puuduse probleemi lahendada. Koolituskontseptsiooni koostajad seevastu kinnitavad, et tegemist on täisväärtusliku teoloogiastuudiumiga, mis avab uusi koolitus- ja karjäärivõimalusi.

Pärast laiaulatuslikke konsultatsioone hääletab juunis 2014 koolituskava üle kõiki saksakeelse Šveitsi evangeelseid reformeeritud maakirikuid ühendav ja koolituse eest vastutav konkordaadikonverents. Positiivse otsuse korral avatakse õpe kõige varem 2015. aasta sügissemestril.

Allikas: www.protestantnews.eu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English