Uudised ja oikumeenia

EELK peapiiskop kuulutas välja palvepäeva Ukraina eest

Kedagi ei jäta puudutamata järjest enam eskaleeruv konflikt Ukrainas, mis on kaasa toonud hulgaliselt inimohvreid ja ähvardab kujuneda kodusõjaks keset Euroopat. On äärmiselt traagiline, et rahumeelsed meeleavaldused on muutunud vägivaldseks ja riik on kasutanud oma rahva vastu äärmuslikke vahendeid. Kahjuks on leidunud jõude, kes on seda konflikti õhutanud ja ülesehitavale kokkuleppele jõuda on ääretult raske.

Kutsun üles toetama kõiki lepitus- ja rahupüüdlusi Ukrainas, et sealne rahvas võiks üksteist ja demokraatlikke norme austades lahendada oma ühiskonna ees seisvad probleemid. Loodame tänasel keskpäeval allakirjutatava kokkuleppe jõustumisele ning osapoolte koostööle.

Kuulutan eeloleva  pühapäeva, 23. veebruari Ukraina rahu ja vabaduse eest palvetamise päevaks. Mälestagem sel päeval Ukraina rahutustes hukkunuid ning palvetagem nende perekondade ja kõigi kannatanute pärast.

Ajal, mil tähistame Eesti iseseisvuspäeva, kandkem südames ka oma õdesid ja vendi Ukrainas, toetades nende riigi  iseseisvust ja arengut.

+Andres Põder

 

Allikas: www.eelk.ee

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English