Uudised ja oikumeenia

Nelikümmend Süüria sõjapagulast jõuavad neljapäeval Leedu Evangeelse Luterliku Kiriku kutsel Leetu

leedu

Leedusse saabuvad 40 põgenikku kodusõjast räsitud Süüriast Leedu Evangeelse Luterliku kiriku kutsel. „Meie kirik on kutsunud 40 Süüria kristlast Leetu elama seniks, kuni kestab sõda,“ teatas piiskop Mindaugas Sabutis teisipäeval BNS-le.

Süüria perekonnad saabuvad neljapäeval Leedu armee lennuväljale Zokniais, Põhja Leedus, ja neid võõrustavad perekonnad üle kogu Leedu. Saabujate seas on 15 inimest Süüria linnast Homsist, mis asus pikka aega Süüria president Bashar al-Assadi vägede piiramisrõngas.

Piiskopi sõnade kohaselt on kristalsed kõige haavatavam rühm Süürias. „Neid tapetakse, röövitakse ja kiusatakse taga igapäevaselt,“ teatas Sabutis. Viidates Leedu kiriku kogemusele, ütles piiskop: „Me oleme vähemuskirik, me oleme palju kannatanud ning seepärast peame ka vastama teiste inimeste kannatustele.“

„Me mäletame kuidas sõjajärgsed põgenikud meie oma rahva seast leidsid varjupaiga Saksamaal ja Ameerikas, erinevalt Rootsist, kes saatis nad tagasi Nõukogude Liitu. Me teame, mida selline valu tähendab, kui sul pole kuhugi minna, ning milline tähendus on sellel, kui võõrad sind toetavad ja pakuvad varjupaika,“ sõnas piiskop.

Ta tänas Leedu välisministrit ja kaitseministrit nende toetuse eest abistada süürlasi.

Süürias on alates 2011 aasta märtsist jätkuva kodusõja käigus saanud surma üle 130 tuhande inimese .

Allikas: protestantnews.eu

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English