Uudised ja oikumeenia

Toimus EELK vaimulike konverents „Usutav usk“

Foto: Liina Raudvassar

Foto: Liina Raudvassar

21.-22. jaanuaril toimus Roosta puhkekülas iga-aastane EELK vaimulike konverents. Konverentsil osales 107 vaimulikku, koos külalistega oli osalejaid 125.

2012.-2013. aasta on EELK-s kuulutatud usuaastateks, nõnda oli ka konverentsi teema „Usutav usk“ valitud sellest lähtuvalt.

Konverents algas jumalateenistusega Rooslepa kabelis. Jumalateenistusel teenisid Tallinna Praostkonna vaimulikud, jutlustas õp Ove Sander.

Tänavuse konverentsi tegi eriliseks Luterliku Maailmaliidu peasekretäri õp Martin Junge osalus, kes pidas ettekande teemal „Elu evangeeliumi rõõmus“ ning viis läbi töötoa „Luterlik Maailmaliit – missioon, arengud ja väljakutsed“. Akadeemilised ettekanded pidasid veel Arne Hiob „Usk muutuvas maailmas“, Anne Kull „Usust usku“ ning Matthias Burghardt „Kristlus igapäevases elus. Vaimsed toetused luterlikust traditsioonist“. Töötubades käsitleti usu ja uskumisega seotud erinevaid aspekte.

Traditsiooniliselt valitakse vaimulike konverentsi poolt aastavaimulikud. Sel aastal oli kandidaate viis. Valituks osutusid EELK Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming ja EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu.

Sel aastal valis konverents ka uue juhatuse: Urmas Nagel, Triin Käpp, Kristel Engman, Jaak Aus ja Kaido Soom.

Alanud aastal valib EELK endale uue peapiiskopi. Peapiiskopi rollist ja ülesannetest avaldati mõtteid nii konverentsi avalikes kui ka omavahelistes sõnavõttudes ja vestlustes.

Ajakirja Kirik & Teoloogia tänasest ja järgnevatest numbritest saab lugeda akadeemiliste ettekannete tekste ja intervjuusid aasta vaimulikega.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English