Uudised ja oikumeenia

Kiriku teemakampaania 2013. aasta meeleparanduse- ja palvepäevaks – „Millal elad Sina?”

aufmacher_131114_busstag_wann_lebst_du

motiiv: orange-cube

Kurhessen-Waldecki Evangeelne Kirik tõstab juhtmõtte all „Kus elad Sina?“ meeleparanduse- ja palvepäeva (sel aastal 20. novembril) avaliku huvi vaatevälja. Plakatite ja kuulutustega, ülesastumistega internetis ja muude materjalidega tahab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku partnerkirik anda impulsse isiklikuks suhestumiseks teemaga ning muuta inimesed tähelepanelikuks selle kirikliku püha püsiva ja olulise tähenduse suhtes.

Piiskop Hein: „Meie aeg on Jumala kätes“

portrait_hein_martin_2011750hoch

Piiskop Martin Hein (foto: medio.tv/Schauderna)

Kristlastena võime me ühenduses „kaduvuse“ teemaga olla lohutatud ja lootusrikkad, julgutab Hein oma kirjas. „Jumal on ületanud Jeesuses Kristuses surma piirid, nii et meie maine elu omandab otsustava horisondi ja me võime ütelda: ma elan praegu oma Jumala ees, nii nagu ma elan igavikus oma Jumala ees.“ Meie elu ja meile kingitud aeg on kallis. Kes teab maise aja väärtuslikkusest, võib elada teadlikult ja rahulikult: „Sest meie aeg on Jumala kätes,“ ütleb piiskop.      

Interneti lehekülg busstag.de ja facebook

aktuell_131114_screenshot_busstagInterneti leheküljel saavad külastajad osaleda küsitluses, üksteisega vestelda või võtta kontakti Kurhessen-Waldecki kiriku online-hingehoidjaga (ekkw.de-Online-Seelsorger).

Meeleparanduse- ja palvepäev kutsub järele mõtlema ja uuele algusele, kriitikale ja enesekriitikale – seda võib näha ka kampaaniaga seotud internetileheküljel aadressil www.busstag.de, selgitab kirikuõpetaja Christian Fischer, kes vastutab Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku internetitöö eest. Lisaks sellele leidub tema sõnul leheküljel interaktiivne rubriik, kus külastajad võivad kirjutada, milliseid hetki kogevad nad oma elus intensiivsete ehk elusa(ma)tena. Interneti kaudu on võimalik pääseda ligi ka kogu Saksamaad hõlmavale kalender-andmebaasile meeleparandus- ja palvepäeva jumalateenistuste kohta, samuti rubriigile, mis sisaldab rikkalikku materjali meeleparandus- ja palvepäeva jumalateenistuse korra ja teema kohta.  

Juhtmõtte „Mina elan …“ all võivad huvilised jagada facebookis oma elu olulisi hetki ja nende üle diskuteerida.

aktuell_131114_sprechblase_busstagLisaks kodulehele busstag.de on sotsiaalvõrgustiku facebook kasutajatel võimalik aadressil www.facebook.de/busstag kiriku teemakampaaniat oma ideedega edasi arendada. Mitu korda nädalas avaldab ka toimetus omalt poolt „impulsse“.

Chat – facebooki-vestlus – piiskop Heimiga 21. novembril

21. novembril õhtul räägib ja vastab küsimustele teemal „Millal elad Sina?“ Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku piiskop prof dr Hein. Kell 20.00-21.00 on piiskopi-chati’is muu hulgas kõneks intensiivsed elukogemused ning küsimus, mis takistab meid intensiivselt – elusa(ma)lt – elada.

Teemakampaaniad ühenduses meeleparanduse- ja palvepäevaga alates aastast 1996

Juba alates 1996. aastast* kutsub Kurhessen-Waldecki Evangeelne Kirik ebaharilike ideedega üles meeleparanduse- ja palvepäeva pidamisele ning täidab sellega Saksamaal pioneeri rolli. Kirik soovib kampaaniatega kõnetada ka inimesi, kes muidu meeleparanduse- ja palvepäeva peale ei mõtle. Juba mitu aastat osaleb aktsioonides ka Baieri Evangeelne Luterlik Kirik. Kampaania arendati välja ja viiakse läbi koostöös agentuuriga orange-cube ning Kurhessen-Waldecki kiriku meediaagentuuriga medio Gmbh.

Allikas: www.ekkw.de

* Aastal 1994. otsustasti kõrvaldada meeleparanduse- ja palvepäev töövabade riiklike pühade hulgas, et kompenseerida tööandjatele kohustuslikuna sisseviidud sotsiaalkindlustuse maksu. Otsus astus jõusse 1995. – Toim.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English