Uudised ja oikumeenia

Lõuna-Korea kirikute „rahurong“ Berliinist Busani

peacetrainLõuna-Korea kirikud astuvad peaaegu terve oktoobrikuu vältava ning ligi 14000 kilomeetrit pika „rahurongi“ (Peace-Train) teekonnaga välja Korea taasühinemise eest. 24-päevane reis algas 8. oktoobril Berliinis ja peaks lõppema 29. oktoobril Lõuna-Koreas Busanis. Teekonna kogemusi esitletakse 30. oktoobril algaval Kirikute Maailmanõukogu X assambleel, mille motoks on „Elu Jumal, juhi meid õiglusele ja rahule“.

Rahurongi teekond algas Berliinis kui taasühinenud Saksamaa sümbolis ja viib üle Moskva ja Irkutski Pekingisse. Kui Põhja-Korea ametkonnad seda võimaldavad, soovivad 130 reisil osalejat lennata Pekingist Põhja-Koreas asuvasse Pjöngjangi. Kui see ei õnnestu, on plaanis kohtumine Põhja-Korea Kirikute Liidu esindajatega Hiina ja Põhja-Korea piiril. Sealt sõidetakse laevaga Lõuna-Koreasse.

Rahurongi käsutuses on kaks vagunit regulaarsel Berliin-Moskva ning Moskva-Peking liinil. Vahepeatustel plaanitakse kohtuda kohalike kirikute esindajatega.

Lõuna-Korea Kirikute Nõukogu esindaja Ra Heakjibi sõnul on noorte lõunakorealaste huvi taasühinemise vastu tugevalt raugenud. Paljud küsivad, mida taasühinemine neile tooks ja millised kulutused sellega kaasneksid.

„Rahurong“ soovib informeerida maailma Korea poolsaare 60 aastat kestnud jagatud-olemise agooniast ning rahu ja ühinemise tähtsusest pingete vähenemisele Lõuna- ja Põhja-Korea vahel, aga ka kogu maailma jaoks.

Allikas: ekd.de, www.peacetrain2013.org

 

Vt ka Kirikute Maailmanõukogu X assamblee – võimalus palveks, kuulamiseks, jagamiseks (Kirik & Teoloogia nr 60/ 1.2.2013).

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English