Uudised ja oikumeenia

Hamburgis toimub Saksa Evangeelne Kirikupäev

logo 1.-5. maini võõrustab hansalinn Hamburg Saksa Evangeelset Kirikupäeva, mis toimub juba 34. korda ja mille teemaks on “Nii palju, kui sa vajad”.

Kui Iisraeli rahvas rändas kõrbes, toitis Jumal neid mannaga ja seda oli alati nii palju, kui inimesed vajasid – ei rohkem ega vähem. Hamburgi piiskopi Kirsten Fehrsi sõnul on siin tegemist õige mõõdupuu leidmisega: “Iisraellased peavad võtma nii palju, kui nad vajavad. Aga nendega läheb nii, nagu suure osaga meist tänapäevalgi – inimene ei tea väga hästi, mida ta tegelikult vajab. Rääkimata sellest, et ta teaks, mida inimene tema kõrval vajab. Ja nii võtavadki osa inimesi endale rohkem ja teistele jääb vähem. Selle tulemuseks on see, et kõik liigne läheb riknema.”  Kirikupäevade peasekretär Ellen Ueberschär leiab, et kirikupäeva moto sisaldab endas nii kohamääratlust kui ka juhiseid edasiminekuks. “Jumal kannab Sinu eest hoolt ja kõike on nii palju, kui sa vajad, aga see tähendab ka seda: Kasuta ainult nii palju, kui kasutada on!” Nii sümboliseerib see moto kirikupäeva korraldajate ühiskonda suunatud põhitaotlust, kuidas seista nõrgemate eest ühiskonnas ja kuidas jõuda õiglase ning vastutustundliku majandus- ning ühiskonnakorralduseni.   Kirikupäeval ühiskonnateemalistes diskussioonides osaleb arvukalt prominentseid ühiskonnategelasi nagu Saksamaa liidupresident Joachim Gauck, liidukantsler Angela Merkel, Saksamaa Evangeelse Kiriku reformatsiooni juubeli erisaadik Margit Kässmann jt.

Kirikupäevale on lisaks üksikkülastajatele registreerunud 116 000 osalejat Saksamaa Evangeelse Kiriku liikmes- ja partnerkirikutest ning selle ettevalmistamisel osaleb 5500 vabatahtlikku. Kirikupäeva programmis on 2500 erinevat üritust: jumalateenistusi, arutelusid, kontserte, etendusi, seminare, piiblitunde.

Allikas: www.kirchentag.de

Vt Saksa Evangeelse Kirikupäeva ingliskeelset kodulehte siit.

Vt ka fotogaleriisid ja videosalvestusi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English