Uudised ja oikumeenia

Ühendusel Naised teoloogias uus juhatuse esimees

Ühenduse Naised Teoloogias (ÜNT) juhatus valis 10. aprillil 2013 ühenduse uueks juhatuse esinaiseks prof dr Anne Kulli. Juhatuse esinaise volitused kestavad üks aasta.

Anne Kull on lõpetanud Chicago (USA) Lutheran School of Theology 2000. aastalt doktorikraadiga teoloogia alal. Alates 2000. aastast töötab ta Tartu Ülikooli usuteaduskonna õppejõuna ja valiti 2005. a. samas süstemaatilise usuteaduse professoriks. Anne Kull on mitme teadusorganisatsiooni ja -võrgustiku liige,  European Society for the Study of Science and Theology (ESSSAT) nõukogu liige ning Põhjamaade Religioonifilosoofia Võrgustiku juhatuse liige.

ÜNT on asutatud 1994. aastal ja ühenduse ülesandeks on toetada ja ühendada naisteolooge ja -vaimulikke Eestis, toetada naiste osalemist kirikutöös ja ühiskondlikus elus, motiveerida naiste õppimist ja koolitamist, teha koostööd samadel eesmärkidel tegutsevate naisteühendustega kogu maailmas. ÜNT juhatus koosneb viiest liikmest, kuhu kuuluvad Kerstin Kask, Anne Kull, Miina Piir, Kristi Sääsk ja Hedi Vilumaa.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English