Arhiiv

Meie kõik (nr 69/ 5.4.2013)

Foto: Evelyn Nõmmik

 

Jätkuvas ülestõusmispühade meeleolus ja algavas kevades mõtiskleb tänane Kirik & Teoloogia väljaanne inimestevaheliste suhete ja nende hoidmise üle. Modernne ühiskond, interneti võidukäik ning üleüldine kulude kokkuhoid inimeste näost-näkku suhtlemise arvelt põhjustavad üksindust ja sotsiaalset defitsiiti. Inimene on aga paratamatult ühiskondlik olend: nagu mitu lilleõit ammutavad jõudu ühistest juurtest, ühendab ühtainsat inimest teistega lugematu hulk nähtamatuid, aga eluliselt olulisi seoseid.

Selline tõsiasi on aluseks ka kristlikule suhtumisele ligimesse. Mina on alati osa nendest. Mina ja nemad kokku saades saavad olla kristlased ning toetada üksteist. Nii on meile põhjust meenutada, et kord pidas John Wesley väga lugu hingehoidlikest osadusgruppidest. Eesti Metodisti Kiriku Teoloogilise Seminari rektor Meeli Tankler tuletabki seda tänases artiklis meelde ning tutvustab meile Eestiski tuntud Tähista Tervenemist liikumise olemust.

EELK vikaarõpetaja Allan Kährik Viljandi Kultuuriakadeemiast arutleb kesk 2020. aastale suunatud arengukavade koostamise tuhinat selle üle, et „inimest ei oleks ilma kogukonnata, noor inimene on osa kogukonnast, kultuur on kogukonna funktsioon ning kirik on Jumala poolt loodud taevase kogukonna ajaliku ja maapealse avaldumisvormina osa kohalikust kogukonnast ning kutsutud ja seatud seda kogukonda kasvatama ja teenima“.

Ka EELK Jämaja ja Anseküla koguduste õpetaja Anu Konks tuletab tänases Kirik & Teoloogia palvemeeles kirjutatud jutluses, et oluline pole ainult meie enda kristlik rõõm ülestõusmisest, vaid palve ja soov, et sellest saaksid osa kõik meie ümber.

Kirik & Teoloogia toimetusel on eriline hea meel alustada tänase numbriga ka 15.–16. märtsil peetud usundiõpetuse olümpiaadi (vt siit) valitud religiooniteemaliste esseede avaldamisega. Esimesena saab sõna Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilane Linda Eensaar.

 

Tänases numbris:

Meeli Tankler, Osadusgrupp kui hingehoiu vorm metodistlikus traditsioonis.

Allan Kährik, Kollektiivist, kultuurist ja pisut Kristuse kuulutamisestki.

Linda Eensaar, Olümpiaadiessee: Kui me räägime Jumalast.

Anu Konks, Ristilöödu elab! (Lk 24: 2-3).

Lisaks täiendused rubriiki „Uudised ja oikumeenia“.

Rubriigist „Arhiiv“ leiab ajakirja varasemate numbrite juhtkirjad koos sisukordadega ja viidetega tekstidele. Vaata ka 2011.–2012. aasta sisukorda ja registrit autorite järgi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English