Uudised ja oikumeenia

Esilinastub loovdokumentaal „Õlimäe õied“

 

A3_c10.-16. mail linastub kinos Artis Heilika Pikkovi täispikk loovdokumentaal „Õlimäe õied“. Film võeti üles kahe aasta vältel Õlimäe Issanda Taevaminemise kloostris Jeruusalemmas.

Filmitutvustus ütleb:

Jeruusalemma külje all, Vene Õigeusu kloostris Õlimäel, elab 82-aastane Eestist pärit nunn ema Ksenja. Ja kuigi kõrge betoonmüüriga eraldatud kloostris kella kunagi ei keerata ning elu käib endiselt Juliuse kalendri järgi, on 20 aastat seal ema Ksenja jaoks möödunud kui üks silmapilk. Nunnade hierarhias on ta jõudnud eelviimasele astmele. On jäänud vaid üks samm – suur skeema, lõplikku vaikusesse. Kuid enne veel on talle antud luba viimast korda ära rääkida oma elu lugu.

Filmi muusika on helilooja Sven Grünbergilt, filmi produtsent on Ülo Pikkov. Film pärineb Heilika ja Ülo Pikkovi filmitootmisfirmalt Silmviburlane ning selle valmimist on toetanud Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital. Filmi pikkuseks on 70 minutit.

Peagi linastuva filmi treilerit võib näha siit.

Režissöörist:

Heilika Pikkov (s. 1982) õppis tele- ja filmirežiid Tallinna Ülikoolis ning täiendas end Central Lancashire’i Ülikooli filmiosakonnas Inglismaal. 2005. aastal töötas ta mõned kuud väikeses telejaamas Iisraelis ja tegi seal oma esimese dokumentaalfilmi „Keerubite mäss“ (2006), mis jõudis nii ETV ekraanile kui ka mitmetele festivalidele. Peale seda on Heilika olnud kõrvuni armunud dokfilmide tegemisse ja on režissööri, operaatori ning monteerijana koostööd teinud mitmete Eesti tootjafirmadega. Tema viimased autorifilmid on arendanud ja tootnud Silmviburlane.

Filmograafia:

„Normaalne“ (2010, 57’ / dokfilm / kaasrežissöörid Sandra Van Slooten ja Volker Maria Engel); „Kiri Ruhnust“ (2010, 29’ / dokfilm); „Keerubite mäss” (2006, 52’ / dokfilm); „Aknad” (2004, 9’ / eksperimentaalfilm / ülikooli lõputöö).

Vt lisaks kodulehelt silmviburlane.ee.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English