Uudised ja oikumeenia

Kirikute Maailmanõukogu X assamblee – võimalus palveks, kuulamiseks, jagamiseks

„Kirikute Maailmanõukogu (KMN) X assamblee saab olema võimalus ühiseks palveks, kuulamiseks ja jagamiseks. Sündmus annab osalejatele võimaluse kuulata Jumala häält, juhatades neid õigluse ja rahu juurde maailmas.“

Need olid KMN peasekretäri õp dr Olav Fykse Tveiti sõnad, kes kõneles 29. jaanuaril Korea Vabariigis Seoulis teemakohasel pressikonverentsil.

Tveit on Seolis koos Sassima metropoliit prof dr Gennadiosega, kes on KMN keskkomitee asemoderaator ja assamblee planeerimiskomitee moderaator ning õp dr Hernriette Hutabarat Labengiga, kes on Aasia Kristliku Konverentsi peasekretär, et teha lõplikke plaane KMN assemblee jaoks.

Kümnes Kirikute Maailmanõukogu assamblee peetakse Korea sadamalinnas Busanis selle aasta sügisel (30.10.–8.11). Pressikonverentsil tutvustas Tveit Kirikute Maailmanõukogu ja selle tööd ning assemblee teemat „Elu Jumal, juhi meid õiglusele ja rahule“.

Ta selgitas, et KMN on ülemaailmne kirikute ühendus, mis seob rohkem kui 560 miljonit kristlast enam kui 110 maal. Selle mitmekesine liikmeskond koosneb protestandi, õigeusu, evangeelsetest, nelipühi ja anglikaani kirikutest, KMN teeb koostööd ka roomakatoliku kirikuga.

„Läbi KMN assamblee, mida võõrustavad Korea kirikud, loodame me vastata Jumala kutsele kristlikule ühtsusele ja ühisele tunnistusele maailmas,“ ütles Tveit. KMN assamblee Koreas plaanib tema sõnul teha olulisi avaldusi teemadel nagu kristlik ühtsus, sotsiaalsed probleemid, rahuküsimused Korea poolsaarel ning globaalsed konfliktid.

Külastuse raames kohub Tveit mitmete Korea kirikujuhtidega. Ka on tal plaanis kohtuda Korea presidendi Lee Myung-bak’iga.

Pühapäeva, 27. jaanuari õhtul jutlustas Tveit Myung Sung presbüteri kirikus Seoulis, mis on üks suurimatest Koreas. Jumalateenistusel osales üle 12 000 inimese.

 

Allikas: Kirikute Maailmanõukogu

 

Vt ka Kirikute Maailmanõukogu X assamblee ametlikku kodulehekülge wcc2013.info/en

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English