Uudised ja oikumeenia

Interaktiivne usukursus internetis

Evangeelne Kirik Saksamaal (EKD) pakub alates 16. jaanuarist 2013 kõigile huvilistele võimalust osaleda interaktiivsel usukursusel internetis. Sisu poolest on aadressi www.online-glauben.de leheküljed lähedalt seotud kursuse „SPUR8: Entdeckungen im Land des Glaubens“ materjalidega, mis on üks üheksast viimastel aastatel ringlusse lastud uuest evangeelsest usukursusest Saksamaal. Meil Eestis tuntakse seda modifitseeritud kujul nime all „Reis usumaale“ või ka „CREDO“.

Online-kursuse käivitamise ühe toetaja Misjoniteenistuste Ühisettevõtte (Arbeitsgemeinschaft Missionarische Dienste) peasekretär Eberhard Berneburgi sõnul on „interneti-versiooni suureks eeliseks, et huvilised ei ole seotud kindla paiga, nädalapäeva või kellaajaga“. „Vajadusel võib infonäljas inimene töötada kursuse läbi ühe ööga. Kui peaksid tekkima küsimused, on võimalik e-posti vahendusel võtta kontakti pädevate vestluspartneritega või panna küsimused ja kommentaarid kirja foorumis.“ Kes otsib rühmasidet päriselus, leiab leheküljelt koguduste aadressid, kus kursus parajasti käimas.

Internetis on võimalik lasta end juhatada läbi kursuse kaheksa teema või „peatuse“, et „avastada usumaad“. 1. Jumal – kuidas see reis minu arusaamist võib muuta? 2. Elu mõte – kuidas ma sellele jälile jõuan? 3. Usk – kuidas ma hoolimata takistustest edasi liigun? 4. Patt – millega on tegemist? 5. Jeesus – kus puutuvad kokku taevas ja maa? 6. Kristlaseks saamine – mida Jumal minuga pihta hakkab? 7. Kristlaseks jäämine – kuidas Jumala Vaim meid kannab? 8. Vastus – kuidas võib usk saada konkreetseks? Kõik kaheksa „usumaa peatust“ on liigendatud 2–4 alateemaks. Kes soovib põhjalikumalt süveneda, leiab lisatekste või taustainfot pakkuvaid nn pop-up-aknaid. Markeeritud piiblikohad viivad otse piibliteksti juurde, et oleks võimalik uurida konteksti või siis lihtsalt Piiblit edasi lugeda.

Interaktiivse usukursuse lõpus on võimalik virtuaalselt külastada hiljuti taas üles ehitatud kuulsat barokkaja kirikut Dresdenis (Dresdener Frauenkirche), seal palvetada, pihtida või meenutada oma ristimist.

 

(Uudise allikas: Pressestelle der EKD)

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English