Uudised ja oikumeenia

Oikumeeniline advendisõnum e-kirjaga ja Facebookis

Kõigile, kes soovivad jõulueelse sagina kõrval valmistuda Jeesuse Kristuse sünniks, pakuvad evangeelne ja katoliku kirik Lõuna-Saksamaa Baden-Württembergis taas interneti kaudu advendisõnumit ehk nn advendiimpulsse.

Esimesest advendipühapäevast kuni jõululaupäevani saadavad Badeni ja Württembergi evangeelsed maakirikud  ning Rottenburgi ja Freiburgi piiskopkonnad igapäevaselt ühe e-kirja piibliteksti ja vaimuliku mõtisklusega.

Kõigil kolmel advendinädalal on oma teema. Sel aastal on nendeks „usk“, „lootus“ ja „armastus“. Igapäevaselt vahelduvad evangeelsed ja katoliku autorid, kes avavad lugejaile mõne lühikese piiblikoha. Mõtisklust täiendavad hilisantiigi ja keskaja religioossed tekstid. Aktsioon lõpeb jõululaupäeval  maapiiskop dr hc Frank Otfried July (Stuttgart), maapiiskop dr Ulrich Fischeri (Karlsruhe), peapiiskp dr Robert Zollitschi (Freiburg) ja piiskop dr Gebhard Fürsti (Rottenburg) ühise jõulutervitusega.

E-kirjade tellimiseks saavad huvilised end tasuta registreerida veebilehel www.advent-online.de. Tekstid avaldatakse lisaks ka samal veebilehel ning pannakse üles Facebooki. Suhtlusvõrgustiku liikmetel on võimalik lugeda ja kommenteerida igapäevaselt uut sõnumit aadressil www.advent-online.de/facebook.

„Advent-online“ on Badeni ja Württembergi Evangeelsete Maakirikute ja Freiburgi Peapiiskopkonna ning Rottenburg-Stuttgarti Piiskopkonna ühine ettevõtmine, millega alustatakse uut kirikuaastat.

epnn

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English