Uudised ja oikumeenia

Aasta kirjanikuks valiti Eesti teoloog

18. augustil valiti Juhan Liivi muuseumis Alatskivil Eesti Kirjanik 2012, kelleks sai teoloog Meelis Friedenthal. Ühtlasi sai Friedenthal ka Jaan Krossi nimelise eripreemia.

Meelis Friedenthal

Meelis Friedenthal on sündinud 1973. aastal. 2008. aastal kaitses ta Tartu Ülikooli usuteaduskonnas doktoritöö „Tallinna Linnaarhiivi Tractatus moralis de oculo“, esitades Limoges’i Petruse vastava ladinakeelse teksti põhjaliku editsiooni koos tõlke ning ulatusliku kirjelduse ja kommentaariga. Mitme teadusartikli autor Friedenthal töötab Tartu Ülikooli Raamatukogu erakorralise vanemteadurina. Uurimistöös keskendub ta kiriku- ja teadusloole ning tal on pikaaegne kogemus ka kirikuloo õppejõuna Tartu Ülikoolis. Kirjanikuna on ta pälvinud tunnustust juba ka varem – tema romaan „Kuldne aeg“ võitis 2004. aasta romaanivõistlusel kolmanda koha. Käesoleval aastal ilmus ta teine romaan „Mesilased“.

Meelis Friedenthal on teinud kaastööd ka ajakirjale Kirik & Teoloogia („Vabadusest ja valikutest“, 18.5.2012). Ajakirja toimetus soovib talle aasta kirjaniku tiitli puhul palju õnne.

Uudisloos on kasutatud ERR uudist.

 


Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English