Uudised ja oikumeenia

Ordineeriti Eha Kraft ja Andrus Mõttus

15. juulil toimus Tallinna piiskoplikus toomkirikus ordinatsiooniteenistus, kus peapiiskop Andres Põder  koos Tartu praostkonna praosti Joel Luhametsa ja Tallinna praostkonna abipraosti Arho Tuhkruga ordineeris EELK õpetajateks diakonid Eha Krafti ja Andrus Mõttuse.

Eha Kraft asub abiõpetajana teenima EELK Tallinna Püha Vaimu koguduses, kus ta on diakonina juba alates 2007. a-st teeninud.  Lisaks sellele töötab Eha Kraft EELK Laste- ja Noorsootöö Ühenduse tegevjuhina ning koordineerib EELK venekeelset tööd. Mitmeid aastaid on ta pidanud venekeelseid jumalateenistusi ja korraldanud venekeelse koguduse tegevust EELK Tallinna Peeteli koguduses.

Eha Kraft on hariduselt kooli- ja kirikuõpetaja. Teoloogilise hariduse omandas ta EELK Usuteaduse Instituudis, mille lõpetas magistrikraadiga 2009. a. Enne seda õppis ta aga Tallinna Pedagoogilises Instituudis algklasside õpetajaks.

Andrus Mõttus ordineeriti diakoniks aasta tagasi ning tema teenistuskohaks sai EELK Kambja kogudus, kus ta nüüd juba täieõigusliku õpetajana teenimist jätkab.

Andrus Mõttus omandas teoloogilise hariduse Tartu Teoloogia Akadeemias, mille sel kevadel lõpetas rakenduskõrghariduse tasemel. Lisaks akadeemiale on tal selja taga õpingud Eesti Põllumajandusülikooli majandusteaduskonnas ning Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas. Küllap kuluvad kõik omandatud erialad ka kogudusetöös marjaks ära.

Veebiajakirja Kirik & Teoloogia toimetuskolleegium soovib värsketele õpetajatele Jumala õnnistust ning palju rõõmu ja jõudu!

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English