Uudised ja oikumeenia

LML peasekretär õnnitles Islandi uut kirikujuhti Agnes M. Sigurðardóttirit

(Foto: Gunnar Vigfússon)

Luterliku Maailmaliidu (LML) peasekretär Martin Junge tervitas Islandi esimese naissoost piiskopi, piiskop Agnes M. Sigurðardóttiri ametisse seadmist kui kinnitust naiste juhtivale rollile kirikus.

„Me tähistame Teie ordinatsiooni piiskopiks, meenutades, et Jeesuse kutsus naisjüngreid oma järgijaiks ja osalema Jumala misjonis maailmas,“ ütles Junge õnnitlustervituses, mille edastas 24. juuni pühitsusteenistusele Reykjaviki katedraalis Hallgrímskirkjas järgnenud vastuvõtul LML nimel Suurbritannia Luterliku Kiriku piiskop Jana Jeruma-Grinberga.

Ristimises kutsuti ja volitati iga kristlast osalema misjonis, lisas Junge.

Pühitsusteenistusel rõhutas Sigurðardóttir, et kõikidel kirikuliikmetel on mängida oma roll. „Me peame teenima Jumalat, Jumalat, keda ilmutas meile Jeesus Kristus. See teenistus ei ole mõeldud vähestele, vaid kõikidele [inimestele], kõikidel ajastutel,“ ütles ta.

Uue piiskopi üks põhieesmärke on suurema hulga inimeste kaasamine Islandi Evangeelsesse Luterlikku Kirikusse, mis on kaotanud viimastel aastatel liikmeid. „Peaksime seda tegema rõõmu ja huviga, mitte lihtsalt tõstma arvu, vaid hea sõnumi pärast, mis on meile usaldatud,“ ütles ta.

Sigurðardóttir valiti 64,3 % häältega valimiste teises voorus. Ta astub Karl Sigurbjörnssoni kohale, kes emeriteerus juuni lõpus. Uus piiskop on töötanud noortega, koguduse pastorina ja praostina.

Tervituses Sigurðardóttirile märkis Junge, et LML nõukogu 2007. aastal välja antud Avalduses piiskopiameti kohta rõhutati kiriku rolli ravi ja lohutuse pakkujana haavatud maailmale, kaasa arvatud neile, keda on tabanud praegune majanduskriis.

„Kiriku usaldus kasvab, kui seisame majandusliku ja sotsiaalse õigluse nimel nendega koos ja nende kõrval, kes kannatavad puudust,“ järeldas peasekretär.

Islandi Evangeelsel Luterlikul Kirikul on 247 245 liiget ja see on LML liige alates 1947. aastast.

 

Allikas: LML koduleht.

 

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English