Uudised ja oikumeenia

Toimus EELK XXVIII kirikukogu

Teisipäeval, 24. aprillil, toimus Rakveres EELK XXVIII Kirikukogu 7. istungjärk.

Istungjärk algas jumalateenistusega Rakvere kirikus, kus teenisid peapiiskop Andres Põder ja pastor loci Tauno Toompuu ja jutlustaja Anne Ferschel, jutluse pidas Narva koguduse õpetaja Villu Jürjo.

Päeva esimeses pooles pidas peapiiskop Andres Põder EELK 2011. a tegevusaruande põhjal ettekande kiriku olukorrast. Päeva teisel poolel keskenduti EELK arengukava muutmise ja täiendamise eelnõule. Arengukava käsitleb aastaid 2008–2017.

Kui tavapäraselt kinnitab kevadine kirikukogu EELK eelmise aasta majandusaruande, siis seekord jäi nimetatud teema päevakorrast välja, kuna mitmete koguduste majandusaruanded polnud tähtajast hoolimata konsistooriumisse laekunud. Aruanne esitatakse kinnitamiseks sügisesel kirikukogul.

Et piiskop Einar Soonel täitub sügisel 65 eluaastat ning et kirikuseaduse kohaselt on see vaimuliku ameti pidamise vanusepiiriks, tegi peapiiskop ettepaneku kasutada kirikuseadusega antud võimalust ja pikendada tema ametiaega viie aasta võrra. Kirikukogu toetas seda ettepanekut.

Viimase punktina andis kirikukogu oma toetuse SA Saku Kirikuehituse asutamiseks. Jumal õnnistagu kõiki, kes selle suure töö usus ette võtavad!

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English