Uudised ja oikumeenia

Saksa Evangeelne Kirik kutsub üles solidaarsusele Kreekaga

Enne seda, kui Saksamaa liidupäev Bundestag hääletab Kreeka abistamise poolt, kutsub Saksa Evangeelne Kirik üles poliitikale, mis teeks oma otsuseid solidaarsuse vaimus. Euroopa on rohkem kui paik hea äri jaoks, ütles Saksa Evangeelse Kiriku nõukogu eesistuja Nikolaus Schneider. Euroopa ühtsuse loob ka kultuuriline ja sotsiaalne ühisus. „Ja seepärast ei ole meile ükskõik, mis juhtub inimestega Kreekas.“

Saksa liidupäev otsustab esmaspäeval teise Kreeka abipaketi üle, mille suurus on 130 miljardit eurot.

Schneider rõhutas, et ei saa järgida motot: „Hoolitsege ise oma asjade eest, meil on küllalt tegemist iseendaga“. Kindlasti peaks rääkima sellest, milline on parim tee Kreeka aitamiseks. Oluline on aga, millises meelsuses toimub diskussioon, rõhutas kiriku eestseisja.

Äsja ilmunud ajakirjas Bild avaldatud lööksõnade kohta „Miljardid Kreekale. Stopp!“ ütles Schneider, et ajakiri peaks oma jõuga „väga ettevaatlikult“ ringi käima, sest sellel on suur mõju paljude inimeste hoiakule. „Ma arvan, et me peame tegema kõik selleks, et Euroopas kasvaks teadlikkus sellest, et me kuulume rahvastena kokku,“ ütles Schneider. Ei ole õige häälestada Euroopa ühiskonda Kreeka vastu.

Saksa majandus saab hetkel Euroopas suurimat kasumit ja toodab ülejääke ekspordiga euroruumi. Ka seepärast peaks Saksamaa muretsema selle eest, et euroruum funktsioneeriks, ütles Saksa Evangeelse Kiriku nõukogu eesistuja.

Allikas: Pressestelle EKD.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English