Uudised ja oikumeenia

Saksa poliitik on mures Egiptuse kristlaste olukorra pärast

Saksa Liidupäeva (Bundestag’i) Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) fraktsiooni esimees Volker Kauder on Egiptuse islamistide valimisvõidu järel mures kristlaste olukorra pärast. „Kristlased elavad osaliselt suures hädaohus,“ kirjutab Kauder Düsseldorfis ilmuvas ajalehes Rheinische Post. Ta ütleb, et „iseäranis suureks ohuks on salafistid, äärmuslikud islamistid, kelle eesmärgiks on muuta Egiptus konservatiivseks islamiriigiks. Nad juhinduvad seitsmenda sajandi ühiskondlikest oludest“.

Juba aasta tagasi olid Egiptuse kristlased Kauderile teatanud, et neid diskrimineeritakse islamiseerimise läbi nende igapäevases elus. Ta apelleerib „kõigi nende vastutusele, kellel on võim ehitada üles vaba ja tolerantset riiki“.

Paljud egiptlased igatsevad kodu, milles moslemid ja kristlased oleksid võrdväärsed partnerid, rõhutab Kauder. „Aga kasvab mure, et see lootus ei täitu,“ lisab ta. Ligikaudu kümme protsenti Egiptuse umbes 83 miljonist elanikust on kopti kristlased.

Kauder kritiseeris ka seda, et Egiptuse politsei ja riigivõimud korraldasid detsembri lõpus läbiotsimisi rahvusvaheliste inimõiguste organisatsioonide, sh Konrad-Adenauer-Stiftung’i büroos Kairos. „Kas Egiptuses võidab demokraatia tõeliselt, on ebaselge,“ ütles Kauder.

Allikas: EKD Pressestelle.

Print Friendly, PDF & Email

Iganädalane uudiskiri

Toeta ajakirja ilmumist!

English